AVAZ
Accordeon Vereniging Arnhem Zuid
 
DIRIGENT JOHN HOLVAST

John Holvast is een bekend componist van accordeonmuziek (orkest- en kamermuziek) en koormuziek. Tevens maakt hij bewerkingen van klassieke muziek voor accordeon. Voor zijn pensioen was hij docent aan de Arnhemse Muziekschool. Hij is nog steeds beschikbaar voor het geven van lessen voor accordeon en keyboard.

John Holvast werd geboren in 1942 te Groningen. Hij begon zijn muziekopleiding aan het toenmalige Muzieklyceum, piano, bij docent Jan Kruit. Hij volgde een studie aan het Utrechts Conservatorium (waar het rond die tijd net mogelijk was accordeon te studeren), met docenten Frans v. Capelle en Herman Uhlhorn. Aansluitend studeerde hij aan het Arnhems Conservatorium orkest- en koordirectie en volgde compositielessen bij Herman Strategier.
Als uitvoerend musicus gaf John Holvast recitals en schoolconcerten. Hij trad als accordeonsolist met diverse symfonieorkesten op, onder andere met het concert voor accordeon en symfonieorkest van Herman Strategier. Van 1972-2007 was John Holvast docent piano, keyboard, accordeon, muziektheorie en muziek & computer bij de Stedelijke Muziekschool, Arnhem ("het Domein").
Voor de Novam was John Holvast docent voor de dirigentenopleiding. In Rusland heeft hij workshops verzorgd op het terrein van interpretatie, improvisatie en jazz.

MUZIEKLESSEN VAN JOHN HOLVAST

Het is mogelijk via AVAZ muziekles voor accordeon te krijgen. De lessen worden gegeven in het repetitielokaal aan de Fluitekruidstraat. Zie hiervoor bij 'contact' op de website.